Vijeće ministara BiH prihvatilo donaciju vakcina koju je Srbija obezbijedila BiH

Vijesti 12. mar. 202116:33
Podijeli:
Izvor: Tiziana FABI / AFP (ilustracija)

Savjet ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici prihvatio je donaciju kojom je Republika Srbija obezbijedila Bosni i Hercegovini, za potrebe Federacije BiH, dodatnih 15.000 doza lijeka – vakcina Covishield , proizvođača Instituta za serume iz Indije.

“Prijedlogom aneksa Sporazuma o donaciji vakcina Covishield između Vlade Republike Srbije i Savjeta ministara BiH, Republika Srbija se obavezuje da će donaciju od 5.000 doza za potrebe Federacije BiH predati u roku od pet dana od dana potpisivanja Aneksa, dok će primopredaja od 10.000 preostalih doza biti realizovana u vremenu predviđenom za revakcinaciju”, saopćili su iz Savjeta ministara.

Ministarstvo civilnih poslova BiH, kao nadležna institucija, određeno je za primaoca donacije u ime Savjeta ministara BiH.

Savjet ministara BiH zadužio je Ministarstvo civilnih poslova BiH da Aneks Sporazuma o donaciji vakcina Kovišild između Vlade Republike Srbije i Savjeta ministara BiH dostavi Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, uz prijedlog da se za potpisnika Aneksa odredi ministarka civilnih poslova Bosne i Hercegovine

Komentari

Vaš komentar