Vijeće ministara BiH usvojilo odluku o privremenom finansiranju

Vijesti 28. sep 202117:39 > 17:41 4 komentara
N1

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora BiH, jednoglasno je na današnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici donilo Odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period oktobar – decembar 2021. godine, u iznosu 249 miliona KM, što predstavlja četvrtinu sredstava odobrenih za finansiranje institucija BiH u skladu sa Zakonom o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjivat će se od 1. oktobra 2021 . godine.

Zaduženo je Ministarstvo finansija i trezora BiH da u saradnji sa Kancelarijom za zakonodavstvo Savjeta ministara BiH pripremi ovu odluku za potpisivanje i objavu u Službenom glasniku BiH, navedno je iz VM-a BiH.

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministrica vanjskih poslova BiH, pozdravila je odluku VM-a te je zaključila kako je ovim “spriječena potpuna blokada rada institucija”.

“Vijeće ministara BiH danas je usvojilo Odluku o privremenom finansiranju čime je spriječena potpuna blokada rada institucija ??. Važan korak ka normalizaciji rada, očekujemo što hitnije zakazivanje odgođene redovne sjednice. Pred nama je još važnih odluka u interesu građana”, poručila je preko zvaničnog Twittera Bisera Turković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare