Vijeće ministara BiH za sada neće zasjedati zbog saniranja šteta od zemljotresa

Vijesti 23. apr 202213:51 1 komentar
Fena/Vijeće ministara BiH

Selmo Cikotić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine je za N1 rekao da ovo Ministarstvo prati situaciju otkako je sinoć snažan zemljotres pogodio BiH naglasivši da je u stalnom kontaktu sa predstavnicima Civilne zaštite.

“Ja sam danas u direktnom kontaktu sa entitetskim upravama civilne zaštite, obojica direktora su izašla na teren, sagledali su situaciju na terenu, kontaktirali sa načelnicima općina Čapljina, Stolac i Ljubinje. Nažalost imamo jedan izgubljen mladi život, ima i povrijeđenih ljudi”, kazao je Cikotić.

Govoreći o materijalnoj šteti, Cikotić je naglasio da za sada nema zahtjeva lokalnih zajednica za bilo kakvom vrstom pomoći.

“Inače entitetski direktori Civilnih zaštita imaju mogućnost da intervenišu finansijskim i tehničkim sredstvima. Za sada nemamo takvih zahtjeva, pratimo i dalje situaciju i ukoliko naknadne procjene štete budu to zahtijevale, onda će ti zahtjevi biti dostavljeni i tretirani na procedurama propisan način”, poručio je Cikotić.

Razgovarao je i sa ministrom odbrane BiH Sifetom Podžićem oko zakazivanja sjednice Vijeća ministara BiH i za sada, s obzirom na to da nisu iskazane potrebe, ona neće biti održana.

Naglasio je još jednom da se prati situacija na terenu i da će nakon daljnjih procjena biti odlučeni naredni koraci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare