Prekinuta sjednica GV Mostar: Nije bilo kvoruma, nastavak u srijedu

Vijesti 05. feb 202119:45 > 21:28 0 komentara
N1

Nakon što nije prošao zahtjev Kluba Bošnjaka, vijećnici Koalicije za Mostar napustili su sjednicu GV Mostar. BH Blok je tražio nastavak sjednice u srijedu u 13 sati obzirom da nema dvotrećinske većine glasova, odnosno kvoruma za glasanje u drugom krugu glasanja. Odluka je izglasana, te je sjednica prekinuta.

Koalicija za Mostar tražila je prekid sjednice zbog dodatnih konsultacija nakon prvog kruga glasanja.

 

Podsjetimo, u prvom krugu glasovanja Mario Kordić kandidat HDZ-a BiH dobio je 14 glasova, Zlatko Guzin iz SDA 11, a Irma Barlalija iz BH Bloka 5 glasova. Suzdržanih je bilo pet.

S obzirom na to da nijedan od predloženih kandidata u prvom krugu glasanja nije dobio potreban broj glasova ulazi se u drugi u koji su ušli Guzin i Kordić.

U pauzi se novinarima obratila Irma Barlalija koja smatra da je sve izrežirano.

– Mislim da je sve izrežirano, i da je ovo dogovor HDZ-a i SDA koji je već postojao od ranije i da je cijeli dan bio cirkus i predstava. Ali, na to smo i navikli, to je bilo i očekivano. To su stari uigrani koalicijski partneri – kazala je Barlalija.

Dodala je da se kandidirala kao opcija za sve one koji su htjeli glasati hrabro, ali da je teško danas u Mostaru glasati hrabro.

U tijeku je pauza, a vijećnici za gradonačelnika glasaju javno.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!