Vijećnici NiP-a traže reviziju poslovanja Grada Sarajeva za vrijeme Skake

Vijesti 03. jun 202113:07 0 komentara
Narod i pravda

Gradski vijećnici Naroda i pravde pokrenuli su inicijativu za reviziju poslovanja Grada Sarajevo za period od 2016. do 2020. godine dok je na čelu glavnog grada BiH bio Abdulah Skaka. Kako navode, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, na dnevnom redu bile su 22 tačke, od kojih se "Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Sarajeva za period 01.01 - 31.12.2020. godine” ističe kao posebno zanimljiva.

“Klub vijećnika NiP-a imao je svoje zapažanje i diskusije na ovu temu, a razlog zbog kojeg nismo podržali Izvještaj je što želimo ukazati na kvalitetnije planiranje budžeta i njegovu potrošnju. Tekuće rezerve, kreditno zaduženje, javne nabavke; sve su to stavke koje dovode u sumnju izvršenja budžeta. Također, planirana i realizirana sredstva su umnogome nesrazmjerna i nikako se ne smije dogoditi da jedan grad posluje u deficit”, navode iz NiP-a.

Zbog svega navedenog Klub vijećnika NiP-a na prošloj sjednici, koja je održana 26.05.2021., uputio je sjedeće inicijative:

– Traži se angažovanje tima nezavisnih, kompetentnih stručnjaka da urade reviziju izvršenja nalaza upravne inspekcije za mandatni period 2016 – 2020.

– Traži se angažovanje kompetentne i nezavisne revizorske kuće da izvrši reviziju finasijskih izvještaja Grada Sarajeva za mandatnai period 2016 – 2020.

Cilj ovih inicijativa je pokrenuti reviziju svih projekata koji su u toku, kao i suspendirati sve nabavke i stvaranje svih finansijskih obaveza, osim onih nužnih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!