Vikend donosi promjenu vremena: Šta nas očekuje u narednim danima?

Vijesti 23. apr 202108:23 > 08:57 0 komentara
N1

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i slaba kiša.

Temperature zraka u 08 sati:

Bjelašnica -2 stupnja,

Ivan-sedlo 5,
Sokolac 6,
Srebrenica 7,
Drvar, Gradačac, Grude, Sarajevo i Tuzla 8,
Bijeljina, Bugojno, Jajce, Livno i Zenica 9,
Banja Luka, Bihać, Doboj, Mostar, Sanski Most, Stolac i Zvornik 10,
Trebinje 11,
Neum 12 stupnjeva.
Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može pasti malo kiše. U drugoj polovini dana postupno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno. Prije podne može pasti malo kiše. Najviša dnevna oko 14 supnjeva.

Za vikend će u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U subotu vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između nula i četiri stepena, na jugu zemlje do osam. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 22 stepena.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između nula i četiri stepena, na jugu zemlje do osam. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24 stepena Celzijusova.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini prognozira se malo do umjereno oblačno i sunčano. Slaba kiša se očekuje u večernjim satima. Vjetar slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 23 stupnja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!