Više od 100 građana i 4 gorske službe tražili nestalog Almira Mehaniju

Vijesti 03. jan 202219:26
Podijeli:
Izvor: N1 BiH

Potraga za Almirom Mehanijom koji je 31. decembra nestao na širem području Hrasnice nastavljena je i danas. U potrazi učestvuju četiri gorske službe spašavanja i lokalno stanovništvo. Porodica i komšije za Almira imaju samo riječi hvale. Svi su u šoku.

“Muškarac je u pitanju, 1962. godine rođen, zelena jakna, sive pantalone. Ponavljam. D1 je segment, krajnja granica pretrage je cesta”, ovim riječima nastavljena je potraga za Almirom Mehanijom.

Već danima pripadnici gorske službe neumorno tragaju.

“To je znači pregledana i šuma i močvara… Da… različiti su tereni… suburbani, urbani, MUP KS je urbani pregledao i mi smo prvi dan”, govore iz službe.

Almir je 31. decembra otišao u preduzeće Rad da dostavi doznake za bolovanje. U Hrasnici je viđen u 14h i od tada mu se gubi svaki trag.

“On je donio doznake u Pofaliće, u direkciju Rada. U 12h je bio regularan, sekretarica je izjavila da je bio normalan, da je predao to. Neki ljudi su rekli da su ga vidjeli oko 14 sati u Hrasnici u petak. Njegov sin mi je rekao da ga je zvao u 16 sati i nije ga mogao dobiti, znači mobitel je bio isključen”, objašnjava Smajil Mehanija, rođak nestalog Almira.

Četiri gorske službe spašavanja, više od 100 građana i dalje traži nestalog Almira. Neprohodni, močvarni tereni, šumska područja, dio Igmana, Hrasnica – sve je to pretraženo. Čak i minirana područja.

“Ta područja su pretražena dronom. Pogotovo u padinskim dijelovima Igmana imali smo susrete sa divljim svinjama što predstavlja dodatnu opasnost. Ostatak terena je jedino zahtjevan u smislu prohodnosti. Fokus nam je pregled korita rijeke Željeznice i njenih pritoka do samog ušća”, pojasnio je Adi Vrabac iz Gorske službe spašavanja Ilidža.

Osim ovih terena, pregledane su i nadzorne kamere. Bezuspješno. Potraga se nastavlja. Svi građani, koji se žele priključiti, to u svakom trenutku mogu učiniti.

“Naći ćemo mu mjesto i ulogu, ali mora slušati stručne osobe iz GSS-a. Više bi nam ipak značile informacije, bilo kakva informacija o nestalom Almiru, neko ko slavi Novu godinu, a vidio ga je i može dati novu informaciju – nama bi to puno više značilo”, dodao je ovo Adi Vrabac iz Gorske službe spašavanja Ilidža.

A takve informacije građani mogu javiti putem broja Gorske službe spašavanja Ilidža. Život je, kažu oni, u pitanju. Svaki detalj može biti ključan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar