Višković: Dio štete će biti kompenzovan

Vijesti 06. nov 202122:07 0 komentara
N1

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će dio štete, koju su u poplavama pretrpjeli stanovnici opština u sastavu grada Istočno Sarajevo, biti kompenzovan isključivo preko lokalnih zajednica, a Vlada će u dogovoru pružiti podršku.

Višković je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu istakao da se nikada ne može kompletna šteta nadoknaditi.

On je naveo da mjesto Kijevo i taj dio opštine Trnovo u narednih nekoliko dana neće imati vodu, jer cjevodod prolazi kroz kanjon i ne može se pristupiti sanaciji, ali je dogovoreno da se putem vatrogasnih jedinica voda dostavlja svaki dan.

“Ako je potrebno, ponudio sam i vodu za piće, obezbijedićemo, samo treba da kažu ko je kontakt adresa”, rekao je Višković

On je naveo da od 9.00 časova sutra kreće na teren, da će prva destinacija biti Trnovo, a onda će posjetiti i ostale opštine koje su pretrpjele štetu u jučerašnjem neveremenu.

Višković se večeras sastao sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva LJubišom Ćosićem i načelnicima šest opština iz sastava grada. Prisutni su bili i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalići i vršilac dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!