Višković: Kakav NATO i Brčko, to je Bakirova muzička želja

Vijesti 18. dec 202115:13 1 komentar
N1

Odgovarajući na pitanje novinara o pozivu Bakira Izetbegovića, lidera SDA da NATO pošalje svoje trupe u Brčko, premijer Republike Srpske Radovan Višković odgovara "kakav Bakir, kakve trupe".

Višković je kazao da se trošenjem vremena na nebuloze ulazi u jedno blato te da to ne treba nikome u Bosni i Hercegovini.

“Kakav NATO, kakve trupe, kakvo Brčko, kakav Bakir i ne odlučuje on o tome. Ne može on odlučivati ni o Brčkom ni o NATO trupama, to može biti njegova muzička želja, ali znate svi možda imaju neke muzičke želje, pa možda nekome večeras ne odgovara Bijelo dugme, neko bi volio da to bude Ceca, ali Bože moj, imaš ono što imaš. Tako i Bakir bi trebao prihvatiti Bosnu i Hercegovinu onakvu kakvu je ima, a to je država dva entiteta tri konstitutivna naroda, na dejtonskom Ustavu i samo takva Bakira može opstati, ako misliš da se odrekneš Srba i Hrvata ne možeš sačuvati BiH. Mi smo došli u jedan veliki apsurd, a to je da mi u RS se više zalažemo za očuvanje BiH nego sto se zalaze Bakir i njegova klika, prema tome nek mu je sa srećom, od toga nema ništa”, poručio je Višković.

POVEZANA VIJEST

Podsjetimo, Izetbegović je jučer pozvao NATO i EUFOR da u skladu sa njihovim mandatom pojačaju prisustvo u Bosni i Hercegovini, a posebno, kako je kazao, u Brčko Distriktu.

Dodao je kako su fukcioneri SDA zaduženi da reaguju tj. da krenu u pokretanje postupaka da se zaustavi “ovo što je u NSRS-u doneseno”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare