Višković kod SAS pumpe: Vjerovatno smo ove poplave malo i zaslužili

Vijesti 07. nov. 202113:18 > 13:212 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Načelnik Istočne Ilidže Marinko Božović obišao je danas sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem i mjesto u Vojkovićima gdje se nalazi benzinska pumpa kojoj je usljed klizišta prijetio pad u rijeku Željeznicu.

Zaključili su kako je taj dio Vojkovića neophodno brzo sanirati.

U razgovoru sa premijerom sinoć i jutros došli smo do zaključka da je u ovom dijelu neophodno brzo intervenirati. Direktor Voda dobio je zadatak da u dužini od 300 ili više metara sanira i uradi po prethodnom projektu koji postoji i to će biti prva faza. Već projektujemo donji dio korita rijeke Željeznice od mosta, ali je neophodno i u gornjem toku Željeznice da se sanira šteta koja je nastala u ulici Druge sarajevske brigade i na magistralnom putu M-18- To će raditi Romanijaputevi. Opština se već uključila i sigurno je da smo od do sada utrošenih 100.000 maraka spriječili štetu koja bi prešla nekoliko miliona. Sve dok sam ja načelnik svima koji izvode radove će biti plaćeno“, izjavio je Božović.

Višković je rekao da je “skupa igračka” saniranje toga dijela i da je to sigurno investicija od milion i više maraka te da će Vlada RS obezbijediti ta sredstva.

Razgovarali sa određenim izvođačima po molbi mještana, pošto se najavljuju padavine od sutra, da mašine dođu i da se krupno kamenje pomjeri prema obali i zaštiti odnošenje placeva koji pripadaju privatnim licima“, rekao je Višković.

Dodao je i kako će svima pomoći, te da građani koji ne mogu da se vrate u svoj objekat u narednih mjesec dana zbog poplava, da su spremni finansirati alternativni smještaj te obezbijediti i hranu.

Također, komentarisao je i kada bi mogli biti završeni planirani radovi.

Moramo gledati i u onoga ko s nama komaduje, a to je Bog i zato nam je sve ovo i priredio. Vjerovatno smo ovo i zaslužili nekim dijelom. Koliko nam vrijeme bude dozvolilo, mi ćemo raditi. Niko ne može da kaže da će biti blaga zima, možda će se moći završiti onako kako smo planirali“, izjavio je premijer RS.

Dodao je i da se radovi ne mogu izvoditi kad je visok vodostaj rijeke, ali da je važno da se počne.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar