Višković o koroni: Možda neopravdan teret odgovornosti na ugostiteljstvu

Vijesti 04. mar 202115:28 > 15:33 0 komentara
N1

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je nakon sastanka sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem kako se mora tragati za rješenjima problema povećanog broja zaraženih korona virusom te da se zaustavi dalji rast.

Po mojim ovlaštenjima kao komandanta Štaba za vanredne situacije, moramo tragati za rješenjima, da saniramo problem rasta broja zaraženih korona virusom i da zaustavimo rast broja oboljelih. Moramo da vidimo gdje su greške i problemi. Možda u ovom momentu se neopravdano sav teret odgovornosti prebacuje na ugostiteljstvo. Moramo da dođemo do odgovora gdje je žarište i da to žarište lokalizujemo. Ovdje je u pitanju zdravlje ljudi, ekonomija i RS. Može nam se desiti u najgorem slučaju da sve ono što smo radili proteklu godinu dana da to bude dovedeno u pitanje. To ne smijemo dopustiti“, naglasio je Višković.

Rekao je i da je juče poslao cirkularno pismo svim gradonačelnicima i načelnicima u RS, kao komandant Štaba, sa molbom i sa podsjećanjem da je svaki gradonačelnik i načelnik odgovoran za epidemiološku situaciju na području svog grada, odnosno lokalne zajednice.

Svaki lokalni štab može donositi i oštrije i rigoroznije mjere nego Štab RS jer nije ista situacija danas u Banjaluci ili u Rudom ili Trebinju ili Prijedoru, zato gradski i opštinski štabovi mogu da donose i rigoroznije mjere. Vlada RS svim lokalnim zajednicama je na raspolaganju i otvoreni smo za saradnju i mi radimo svoj posao a očekujemo i da načelnici i gradovi rade svoj posao“, istakao je između ostalog Višković.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!