Višković: Republika Srpska ima pravo da raspolaže svojom imovinom

Vijesti 13. apr 202211:10 6 komentara
N1

Pitanje nepokretne imovine riješeno je potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma i nijedna nelegalna odluka nelegalnog postavljenog stranog činovnika ne može promjeniti činjenicu da Republika Srpska ima ustavno i zdravorazumsko pravo da slobodno raspolaaže svojom imovinom, saopštio je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Povodom odluke tzv. visokog predstavnika, čiji legitimitet nije potvrđen u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija, predsjednik Vlade Radovan Višković ističe da se radi o brutalnom napadu na legitimno pravo Republike Srpske da donosi i usvaja zakone na svojoj teritoriji.

Predlaganjem, a poslije toga i usvajanjem Zakona o nepokretnoj imovini, Republika Srpska samo potvrđuje ono što je zapisno u Dejtonu – da je nepokretna imovina na teritoriji Republike Srpske njeno vlasništvo, a ne BiH, na koje se sada nelegalno pokušava prenijeti to pravo” naglasio je predsjednik Vlade.

Predsjednik Vlade RS ističe da posljednja odluka nelegalno izabranog i tzv. visokog predstavnika međunarodna zajednice predstavlja uvertiru u otvoreno miješanje u rad Ustavnog suda BiH, koji je u više navrata do sada pokazao da nije imun na pritiske stranog faktora.

Posebno vrsta licemjerja i u tome što se tvrdi da se, usvajanjem Zakona o nepokretenoj imovini Republike Srpske, navodno „narušava pravna bezbjedenost i investiciono okruženje“. Naprotiv, upravo se ovakvim, nelegalnim odlukaama nelegalno postavljenih stranaca, rastjeruju investitori i uvodi potpuna pravna nestabilnost”  istakao je predsjednik Vlade RS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare