Vlada Hrvatske daje 40 miliona kuna bolnici u Mostaru

Vijesti 27. jan 202216:09 > 16:15 3 komentara
N1 BiH

Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar tokom ove godine će iz državnog budžeta Hrvatske biti doznačeno ukupno 40 miliona kuna za suzbijanje epidemije covida-19, odlučila je u četvrtak hrvatska Vlada.

Obrazlažući odluku, ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš istaknuo je da je taj novac osiguran temeljem ustavne odrednice prema kojoj Hrvatska štiti prava i interese svojih državljana.

“Bolnici u Mostaru tako će za razdoblje januar-februar biti doznačeno dva miliona kuna jednokratno, a potom u razdoblju mart-decembar po 3,8 milijuna kuna mjesečno za podmirenje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala, a sve u svrhu suzbijanja epidemije”, naveo je Beroš.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković istaknuo je kako je riječ o dodatnim sredstvima za mostarsku bolnicu, pored uobičajenog financiranja brojnih projekata za Hrvate izvan Hrvatske koje RH provodi kroz Ured za Hrvate izvan Hrvatske.

“To je potpora Mostaru, svim građanima Mostara, Hrvatima u Bosni i Hercegovini, osobito Hrvatima u Hercegovini, i drago mi je da možemo nastaviti s kontinuiranom potporom Hrvatima u BiH, a osobito u kontekstu suzbijanja epidemije covid-19”, poručio je Plenković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare