Vlada KS danas o novim restriktivnim mjerama

Vijesti 03. mar 202107:13 0 komentara
YouTube Screenshoot

Vlade Kantona Sarajevo danas će održati sjednicu na kojoj će biti razmatrana i mogućnost uvođenja restriktivnijih mjera u borbi protiv koronavirusa.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto izjavio za medije kako će se prijedlog novih mjera naći na današnjoj sjednici Vlade KS-a. Prema riječima Forte, zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije u KS-u, moguće je uvođenje restriktivnih mjera u smislu skraćenja radnog vremena.

“Informacije iz zdravstvenog sistema ukazuju na to da se stanje pogoršava i moguće je uvođenje restriktivnih mjera u smislu skraćenja radnog vremena”, rekao je Forto.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom donio je naredbu koja je stupila na snagu 25. februara.

Između ostalog, ovom naredbom zabranjena je organizacija svih javnih okupljanja u grupama većim od 30 lica, organizacija za sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica (svadbe, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode), kao i organizacija muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!