Vlada KS izdvojila dva miliona KM za rekonstrukciju javne rasvjete

Vijesti 23. jun 202211:36 0 komentara
N1

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo osiguralo je dva miliona maraka za implementaciju projekta "Rekonstrukcija javne rasvjete u Kantonu Sarajevo“, a u okviru Zelenog ekonomskog razvoja kojeg finansira Švedska.

Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost na potpisivanje Sporazuma o finansiranju ovog projekta između pomenutog Ministarstva i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

Navedenim Sporazumom precizirano je da će Švedska, putem UNDP-a, finansijski učestvovati u ovom projektu sa sredstvima u iznosu od 280.000 KM, tako da će ukupna sredstva za realizaciju ovog projekta iznositi 2.280.000 KM.

“Rekonstrukcija javne rasvjete u Kantonu Sarajevo će biti osnova i za realizaciju projekta “Pametni grad”, gdje će osim rasvjete biti instalirani i moduli koji obuhvataju instalaciju kamera, mjernih instrumenata, senzora, wifi uređaja i dr. U ovoj fazi projekat će obuhvatiti rekonstrukciju postojećih i instaliranje dodatnih led rasvjetnih tijela na trasama gradskog trolejbuskog (Dobrinja-Trg Austrije i Sutjeska-Vogošća) i tramvajskog saobraćaja (Ilidža-Stari Grad-Ilidža). Realizacija ove faze projekta se očekuje do kraja 2022. godine”, rekao je resorni ministar Enver Hadžiahmetović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!