“Vlada RH se prema Hrvatima u BiH odnos kao prema Indijancima”

Vijesti 04. jul 202114:35 6 komentara
Facebook

Hrvatska republikanska stranka je danas na tiskovnoj konferencija poručila kako ne postoje nikakvi epidemiološki razlozi da se državljane Republike Hrvatske diskriminira ograničavajući boravak u RH samo na 12 sati. "Apeliramo i zahtijevamo da im se omogući ulazak kao prije covida. Ili neka nam priznaju da smo poput Indijanaca u rezervatima", poručeno je iz HRS-a i Mosta.

Predsjednik HRS-a Slaven Raguž, predsjednik G. O. Livno HRS Ivica Brešić i zastupnik Mosta u Hrvatskom saboru Miro Bulj danas su na GP Kamensko održali tiskovnu konferenciju gdje su htjeli Hrvatskoj široj javnosti ukazati na diskriminaciju državljana RH koji žive u BiH o čemu se malo ili nimalo govori u hrvatskim medijima.

”Ovo što radi Vlada RH prema Hrvatima u BiH meni sliči na odnos prema Indijancima u rezervatima. Čista diskriminacija naših državljana iz BiH. Ne samo to, ovo je šteta prema mojoj Dalmaciji gdje su Hrvati, ali i drugi iz BiH redoviti i poželjni gosti. Apeliram da Plenković ukine ove odredbe o ograničavanju boravka i dopusti ljudima da ulaze normalno u Hrvatsku“, izjavio je zastupnik Mosta Miro Bulj.

„BiH je po svim statistikama već tjednima daleko ispod praga od 50 zaraženih na 100.000 koje je EU definirala za stavljanje na zelenu listu. Ne postoji niti jedan razlog da se inzistira na uredbama koje ograničavaju boravak državljanima RH iz BiH. Zahvaljujem zastupnicima Mosta koji su i ovaj put pokazali da su istinski zastupnici Hrvata iz BiH, a Vladu RH pozivamo da ukinu ove odredbe zbog kojih smo danas ovdje”, dodao je Slaven Raguž predsjednik HRS-a.

“Blokada granica nam je samo povod. Diskriminacija Hrvata iz BiH od strane Hrvatske je kroničan problem, kojeg ponajviše osjetimo mi iz Livna, Tomislavgrada i HBŽ-a. Gospodarstvo naše županije, unatoč blizini Hrvatske, nema nikakvu mogućnost gospodarski rasti i egzistirati poslujući s RH. Dovoljno je govoriti o definiranju područja pograničnog pojasa. Taj problem se mora sustavno riješiti i to ćemo učiniti. Poruku koju bih želio uputiti troje zastupnika 11 I.J. je da se okrenu, da ne izgore na suncu”, pored ostalog je rekao Ivica Brešić, predsjednik G.O. HRS-a Livno.

Tiskovna konferencija je završila pitanjima novinara na temu opcije ponovljenih izbora u Splitsko-dalmatinske županiji, zaključak je da ne bi loše bilo ponoviti izbore, kako bi Vlada RH otvorila granice bez ikakvih ograničenja, kao što je to bio slučaj na prošlim izborima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare