Vlada Slovenije o navodnom non-paperu: Nismo se bavili raspadom BiH

Regija 24. apr. 202116:45 > 17:138 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Iz Ureda Vlade za komuniciranje Republike Slovenije saopćeno je da trenutna Vlada te zemlje niti je primila k znanju niti razgovarala o takozvanom non-paperu koji je spominjan u izvještajima proteklih nekoliko dana, a koji je podigao buru reakcija u našoj zemlji.

Vlada i njezina tijela također nisu uzimali u obzir, pripremali ili razgovarali o bilo kakvom izvještaju iz 2011. godine kao što je naveo gospodin Mustafa Cerić u pismu bivšem predsjedniku Milanu Kučanu, kao ni navodni non-paper koji se na to odnosi, niti se bavila u bilo kojem drugom kontekstu raspadom Bosne i Hercegovine koji se spominje u navodnom non-paperu. Ni Ministarstvo vanjskih poslova niti bilo koje drugo ministarstvo trenutne Vlade Republike Slovenije nije bilo uključeno u ovakve aktivnosti”, navedeno je iz Vlade Slovenije povodom špekulacija i navoda o postojanju non-paper dokumenta o prekrajanju granica na Zapadnom Balkanu.

Ističu kako Slovenija i druge interesne grupe u regiji, Europskoj uniji i šire ulažu sve napore kako bi ubrzali euroatlantsku integraciju Zapadnog Balkana.

“Čineći tako, Slovenija je uvjerena kako nijedan korak u ovom smjeru ne bi trebao ugroziti mir i suživot u Bosni i Hercegovini i regiji Zapadnog Balkana općenito,” dodaju iz Vlade.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar