Vladajuća koalicija u RS: Izbori su završeni, koalicija je stabilna

Vijesti 05. okt 202216:29 1 komentar
N1

U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak vladajuće koalicije. Prvi nakon održanih izbora u nedjelju na kojem su se sumirali rezultati. U isto vrijeme opozicija iz RS u Sarajevu je predala zahtjev CIK-u za ponovno brojanje glasova za predsjednika RS.

Sastanak je došao dan nakon najavljenog protesta opozicije u Banjaluci zbog navodne izborne krađe i opstrukcija u brojanju glasova za predsjednika Republike Srpske. Na početku press konferencije koja je održana nakon sastanka rečeno je da je koalicija stabilna nakon izbornih rezultata, te su komentarisali aktivnosti opozicije koja je predala zahtjev CIK za ponovno održavanje izbora i brojanja glasova.

Iznenadni sastanak vladajućih u Banjaluci

Predsjendik SNSD-a Milorad Dodik je poručio da je 20 hiljada nevažećih listića prazno, da ti nevažeći glasački listići ne mogu biti sporni, a da preostalih 14 hiljada, koji mogu da budu sporni, ne mogu promijeniti rezultat izbora.

“Oni imaju pravo na to, ali mislim da je to politički kontraproduktivno i za njih same”, kaže Dodik upitan o protestu opozicije. “Tek kad CIK saopšti konačne rezultate počinje rok za žalbe”, tvrdi i kako je opozicija ponašanjem u izbornoj noći izgubila kredibilitet.

“Što se nas tiče ovi izbori su završeni. U slučaju nekih nepravilnosti tu je CIK, državna institucija”, poručili su iz vladajuće koalicije u Banjaluci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare