Vladimir Čolaković ponovo na N1

Vijesti 13. jun 202217:10 0 komentara
F.Z./N1

Mladi i talentirani multimedijalni novinar Vladimir Čolaković, koji je svoje prve novinarske korake napravio na N1, vraća se u ovu medijsku kompaniju koja je lider na medijskoj sceni. N1 je najgledanija news televizija, a portal N1 je dospio među najposjećenije portale u zemlji.

Nakon angažmana i edukacije u domaćim i međunarodnim medijima, Vladimir Čolaković prihvatio je poziv da se vrati u tim u kojem je i započeo svoju profesionalnu karijeru i iz kojeg je krenuo u osvajanje i savladavanje novih znanja i vještina.

“Sve ovo zaista doživljavam kao povratak kući. N1 je bila prva TV kuća koja je prepoznala moj potencijal i dala mi pravu priliku da radim ono što volim. I to u trenutku kada sam imao 18-19 godina i znam da tada nije bilo jednostavno pustiti nekog tamo klinca da radi rame uz rame sa nekim od najboljih TV reportera koje ima BiH. U svoj “prvoj epizodi” na N1 sam naučio mnogo a onda nastavio učiti i istraživati na drugim medijima, kroz nove formate i eksperimente. Sad osjećam da je vrijeme za novu epizodu na N1. Radujem se i vjerujem da ćemo publici ponuditi sadržaj vrijedan gledanja i praćenja. Ovaj put, primarno ću kreirati sadržaj za digitalne platforme, pa će me ljudi mnogo više gledati na YouTubeu, Facebooku, Instagramu, Tik Toku, ali vjerujem da nećemo razočarati ni ljubitelje TV-a. Pripremamo i TV serijal, tako da će naš novi početak apsolutno biti u modernom ruhu i duhu multimedije”, istakao je Čolaković.

F.Z./N1

Vladimir Čolaković je nakon N1 bio angažiran na TV1, O kanalu i portalu Oslobođenja, a posljednjih godinu dana radio je na TRT Balkan. U međuvremenu je u inozemstvu pohađao napredne edukacije u vezi sa kreiranjem multimedijalnog sadržaja za društvene mreže.

F.Z./N1

Čolaković je publici, posebno mlađoj, poznat po specifičnim TV i digitalnim formatima. Profilirao se kao autor putopisnih reportaža, zanimljivih videa, grafika i specifičnih multimedijalnih sadržaja koje ćete moći gledatiti na N1 televiziji, N1info.com portalu te N1 društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu, Twitteru i Tik Toku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!