Vlast vs. opozicija: Danas protesti u Banjaluci i Bijeljini

Vijesti 02. okt 202109:44 1 komentar
N1

U Banjaluci je za danas u 17 časova na Trgu Skrajine najavljen opozicioni skup “Stop gušenju slobode medija, istine, prava, demokratije”. Organizatori su stranke SDS, PDP i drugi opozicioni političari i organizacije. Na Trgu Krajine će iznijeti svoje zahtjeve, navode “ hirurški precizno”. Jedan od njih tiče se slobode medija, borbe protiv burazerske ekonomije i kriminalnih afera.

U Bijeljini će danas biti održan SNSD-ov skup pod nazivom “Bijeljina mora bolje”. Skup, koji će biti održan na Gradskom trgu, počeće u 17.00 časova, najavljeno je iz Gradskog odbora SNSD-a. Izjave za medije predviđene su za 16.45 časova.

Facebook

Član Glavnog odbora SNSD-a Aleksandar Đurđević rekao je Srni da Bijeljina kao grad više nema vremena za gubljenje i tapkanje u mjestu i da protestni skup ima za cilj da “razdrma” gradonačelnika LJubišu Petrovića iz SDS da konačno počne da radi svoj posao.

Gradski odbor SNSD-a u Bijeljini je u utorak, 28. septembra, pozvao Petrovića da deblokira grad ili će biti prinuđeni da pokrenu njegov opoziv.

Facebook

Inače, dok će aktivisti dva bloka tek na ulicu, na mrežama uveliko traje rat botova dva suprotstavljena tabora.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mjere i radnje, kako bi za danas najavljena javna okupljanje u Banjaluci i Bijeljini protekla mirno i bez incidenata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare