N1 otvara web portal u Sloveniji

Vijesti 27. jan. 202119:29 > 19:5016 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Kompanija United Media iz Luksemburga svoj informativni brand N1 širi i na tržište Slovenije gdje će uskoro biti otvoren web portal.

N1 je prvi regionalni informativni kanal i ekskluzivni CNN partner za ovaj dio Evrope, koji je sa radom počeo 2014. godine u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Osvajanje novih tržišta sa brendom koji je stekao veliki kredibilitet u svim zemljama u kojima posluje je sljedeći logični korak.

“N1, CNN affiliate za Adria regiju, se u poslednjih šest godina pozicionirala kao profesionalna, nezavisna i odgovorna medijska kuća koja je u samom vrhu po gledanosti i čitanosti u zemljama u kojima posluje. Verujemo da će, zahvaljujući poštovanju najviših novinarskih standarda i u Sloveniji biti prepoznat kao informativni portal kome se veruje i da će brzo postati prvi izbor čitalaca”, ističe izvršna direktorica kompanija United Media Aleksandra Subotić.

“Ubeđeni smo da ćemo zahvaljujući našem velikom internacionalnom iskustvu, ali i saradnji sa CNN-om i ENEX-om doprineti razvoju medijske scene u Sloveniji”, dodaje ona.

N1 web portal će u Sloveniji voditi dugogodišnja urednica i novinarka Katja Šeruga.

“Dolazak N1 ispunjava me nadom da će novinarstvo u Sloveniji ojačati. To je ujedno i glavni razlog zašto sam prihvatila ovaj izazov. N1 je već dobro uspostavljen medijski brend u inostranstvu, koji zagovara visoke uređivačke i novinarske standarde, i vjerujem da će to biti uspostavljeno i u Sloveniji“, ističe Šeruga.

Šeruga će u poslovanju imati podršku međunarodniog uredničkog kolegijuma N1 iz Luksemburga u kojem su vrhunski profesionalci iz oblasti medija. Pored ostalih, tu su i novinari sa dugogodišnjim iskustvom iz velikih svjetskih televizija kao što su nekadašnji direktor Svetskog servisa BBC-a Peter Horrocks i izvršni direktor ENEX-a Adrian Wells.

Portal N1 Slovenija će početi sa radom u prvoj polovini godine, a okupiće neka od najpoznatijih imena slovenačkog novinarstva.

U okviru United Media u Sloveniji posluje i vodeći sportski kanal Sport Klub kao i agencija Cas media. Portfolio kompanije obuhvata više od 30 televizijskih kanala, pet nacionalnih emitera i 10 web portala.

Komentari

Vaš komentar