Voditelj: Jeste li jednom nogom prošli kroz vrata NIP-a? Čampara: Desnom!

Vijesti 29. jan. 202118:21 > 19:294 komentara
Podijeli:

Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova gostovao je u Danu uživo gdje je govorio o brojnim temama, a pred kraj gostovanja bilo je riječi i o njegovom daljem političkom angažmanu i potencijalnom prelasku u redove neke od stranaka.

Govorio je i o nedavnim napisima u medijima o konkursima za zapošljavanje u državnim institucijama. Od četiri imena koja su spomenuta ko je zaposlen?

“Jedna osoba je zaposlena. Moja kolegica ima status državnog službenika već 10 godina, radi na poziciji savjetnika kod mene.

Učešće u tretmanu migrantske krize?

“Vrlo jasno i tačno postoje precizirane nadležnosti kod migrantske krize. Da ima FUP bilo kakvu nadležnost, neko bi bio pozvan da bude uvodničar. Isključiva nadležnost migrantske krize je na državnim institucijama. Naravno FUP treba da pomaže. Treba da se suočimo sa činjenicom da imamo problem na državnom nivou, mi ne mislimo da je kriv samo ministar Cikotić, ne može ni on sam. Teret krize nije raspoređen, to je osnovni problem”.

“Evo vi me stalno gurate prema NiP-u. možda će to i biti”, kazao je Čampara govoreći o nastupu opozicije na izborima.

Na pitanje voditelja: Jeste li već jednom nogom prošli kroz vrata NiP-a?, odgovorio je:

“Desnom”.

“Mislim da će se opozicija ukrupnjavati, posebno ako mislimo na četvorku. Ima i drugih stranku koje činu opoziciju”, kazao je Čampara.

Komentari

Vaš komentar