Vojin Mijatović: Dragi moji građani, nije do Dragana, Bakira i Mile!

Vijesti 24. dec. 202120:4824 komentara
Podijeli:
Vojin Mijatović u Pressingu
Izvor: Vojin Mijatović u Pressingu (N1)

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović je na zvaničnom Facebook nalogu objavio kako su "rat, mržnja, prijetnje, vrijeđanje, omalovažavanje postali okvir u kome se budi i liježe svaki čovjek u državi".

Ocijenio je kako smo poslije dvije i po decenije preživljavanja, ušli posljednjih nekoliko mjeseci u fazu delirijuma.

“Dodik nam dovodi 100.000 kozaka iz Rusije da nas brane od nas, Bakir dovodi 100.000 mudžahedina da nas brane od nas, a Čović dovodi 100.000 Pavelića tj. Milanovića da nas brane od nas. Paralelno sa tim kada pričam sa ljudima širom zemlje što glasaju za ovakve politike, što podržavaju ono što ne valja, kažu moram zbog posla, bojim se, neću da se zamjeram”, naveo je Mijatović.

Dodao je kako je do sada razumio da se svako “bori za sebe, za svoju porodicu”, ali da to više ne želi razumjeti.

“I dalje podržavajte samo “svoje” i dalje štitite samo svoju guzicu i vaše poslove, ostat ćete i bez njih, ispratit ćete i preostalu djecu iz ove zemlje, onda možete u prazne škole, crkve, katedrale, džamije, bolnice, vlade, skupštine…. Dragi moji građani, nije do Dragana, Bakira i Mile, do vas je brate mili, sve dok podržavate takve politike ili možda kineske kopije istih, odlazit će vam komšije, rođaci, djeca, prijatelji, ali bez brige “vaši” lideri će vas braniti sa kozacima, mudžahedinima i “pavelićima-milanovićima”, poručio je potpredsjednik SDP-a BiH.

Na kraju je dodao kako se građani nemaju pravo ljutiti na svijet i Evropu, jer “ne mogu oni da izaberu na izborima, vi birate vašu vlast”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar