Poziv iz SDP-a da Zvizdić i Čampara vrate mandate SDA

Denis Zvizdić i Aljoša Čampara
Denis Zvizdić i Aljoša Čampara (N1)

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, poručio je Denisu Zvizdiću i Aljoši Čapmari, ako im je zaista stalo do promjene stanja u državi, kako deklarativno govore - da vrate mandate SDA.

Mijatović je u razgovoru za N1 govorio o “ukrupnjavanju” ljevice u Bosni i Hercegovini. Konkretno o ujedinjenju SDP-a i DF-a.

Podsjetio je da su svi DF-ovci jednom bili u SDP-u.

“Treba vidjeti koje su stranke koje zagovaraju građansku Bosnu i Hercegovinu. To su bez dileme SDP i DF. Vrijeme je da sujete stavimo po strani i da ostavim što je bilo sporno”, jasan je Vojin Mijatović.

Vojin Mijatović
Vojin Mijatović (N1)

Dodao je kako u SDP-u postoji skepsa prema ujedinjenju sa DF-om zbog “ranijih poteza Željka Komšića”. Istakao je kako je SDP-u ideološki bliža Demokratska fronta nego SDA, HDZ ili SNSD.

Vojin Mijatović je zaključio kako je pravo vrijeme da se ljevica ujedini jer je, po njemu, zbog nacionalističkih struja malo falilo da dođe do podjele države.

Vojin Mijatović: Vrijeme za građansku BiH

“Nalet hrvatske diplomatije i Dragana Čovića pokazao je neophodnost ukrupnjavanje građanskog lijevog bloka u BiH. Malo je falilo da dođe do podjele države”, ocijenio je za N1 potpredsjednik SDP-a BiH.

Mijatović se osvrnuo na ostavku Denisa Zvizdića na sve pozicije u SDA. Otkrio je kako Zvizdića izuzetno cijeni, ali mu je i poručio da vrati mandat Stranci demokratske akcije.

“Denisa Zvizdića jako poštujem. Očekujem od njega i Čampare da vrate mandate SDA. Kada sam izlazio iz NDP-a, vratio sam mandat Draganu Čaviću i ušao u SDP. Ne možete se jedno jutro, poslije 30 godina u vladajućoj partiji, probuditi i reći ništa ne valja, ja sam opozicionar”, zaključio je Mijatović.

Dodao je kako duboko vjeruje u moralno načelo Denisa Zvizdića.

“Vraćanjem mandata bi pokazao da u njegovom interesu nije ostanak na vlasti. Nego zaista da mu je stalo do promjene stanja u državi. Nisam siguran da će Čampara to uraditi koji ima tri mandata”, kazao je na kraju razgovora za N1 Vojin Mijatović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare