Volić, Hadžikadić-Gušić, O'Railly i Maljević u Novom danu

Vijesti 16. maj 202216:14 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

O izbornim rješenjima, preferencijalnom glasanju, uvođenju elektorskog sistema izbora u BiH, mogućnostima da BiH zaživi kao istinska evropska demokratija za Novi dan govori prof. Ismar Volić – predsjednik Bosanskohercegovačke Američke Akademije nauka i umjetnosti.

Sjednicu Vijeća za vanjske poslove EU na kojoj se raspravlja o zemljama Zapadnog Balkana i Ukrajini iz Brisela rezimira reporter Nikola Radišić.

Istraživanja u Americi pokazala da hirurška operacija nije i ne mora biti jedini put u liječenju karcinoma dojke, pogotovo kod mladih žena. O novim medicinskim dostignućima govorimo sa dr. Lejlom Hadžikadić Gušić koja dugi niz godina radi kao hirurg-onkolog na jednom od instituta u gradu u Charlotte-u, Sjeverna Carolina.

Pitali smo bh. građane koji su njihovi kriteriji zdrave osobe? Da li ih na zdravlje više asocira mršavost ili debljina? Zašto je opće prihvatljivo nekome otvoreno reći da je smršao, a nije da se udebljao? Pitat ćemo i struku šta znači biti funkcionalno zdrav, kako postići ravnotežu u izgledu i zdravlju pitanja su na koja odgovaraju nutricionistkinja Amela O'Railly i licencirani sportski trener Almir Maljević.

Donosimo atmosferu sa sinoćnjeg susreta na stadionu Grbavica. Meč između Željezničara i Radnika odigran je u znak sjećanja na Ivicu Osima. Ovo je bila prva utakmica Željezničara na stadionu Grbavica otkako je legendarni Švabo preminuo, a Plavi su napravili specijalni program u sjećanje na svog nekadašnjeg igrača i trenera.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!