Vranić: Eskalacija problema na KCUS-u, kolegice nećemo ostaviti na cjedilu

Vijesti 05. maj 202115:46 > 16:39 0 komentara
N1

Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo, izjavio je da je odlazak 13 anesteziologinja eskalacija dešavanja na KCUS-u. Podsjetio je da je do sada otišlo 160 ljekara, specijalista.

“Kontinuiranost problema u KCUS-u nastavljena, ovo je eskaliralo. Do sada je otišlo preko 160 ljekara, specijalista. Sada imamo nezavidnu situaciju koja nas je iznenadila. 13 ljekara u istom trenutku odlazi, to je alarm da se nešto mora razriješiti. Guranjem pod tepih ne dobijamo ništa”, izjavio je ministar Vranić.

Ako se nastavi ovakav odliv ljekara, a da niko ne reaguje, dovodimo se u nezavidnu situaciju, jer Vlada niti bilo ko neće moći zbrinuti ove što napuštaju, dodao je na pres-konferenciji koja je održana nakon sjednice Vlade Kanatona Sarajevo.

“Reagovali smo promtno”, poručio je Vranić, dodavši da su one iznijele teret trećeg vala pandemije, i da prije smirivanja epidemiološke situacije nisu željele preuzeti nikakve korake.

“Te kolegice ne možemo ostaviti na cjedilu. Premijer i ja smo dali obećanje da ćemo reagovati i da ćemo omogućiti profesionalni nastavak rada u Sarajevu, da ne odlaze u druge centre ili da ne odlaze iz BiH”, poručio je Vranić.

“Oni su potrebni Kantonu Sarajvo, potrebni su građanima Kantona Sarajevo”, zaključio je Vranić.

Premijer Edin Forto i Vranić ranije su potvrdio da će 13 anesteziologinja preći u Opću bolnicu Kantona Sarajevo.

UŽIVO: Obraćanje Forte i Vranića zbog otkaza 13 anesteziologa na KCUS-u

Posted by N1 Bosna i Hercegovina on Wednesday, May 5, 2021

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!