Vranić savjetuje da li trebamo koristiti klima uređaj u automobilu

Vijesti 06. jul 202217:40 > 21:40 1 komentar
N1

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić u Danu uživo N1 govorio je o klima uređajima, HPV vakcinama, ali i njegovoj političkoj karijeri jer je kandidat SDP za državni parlament.

Vranić je govorio o klima uređajima, koje on lično izbjegava za korištenje kako kući tako i u automobilu.

“Nisam protivnik klima uređaja već koliko god mogu izbjegavam, pogotovo u automobilu. Kada imate zatvoreni prostor koji je skučen sa kubikažom, a morate da znate da je auto jedna usijana limena kutija i nikada ne možete postići zadovoljavajuću temperaturu u autu jer ste stalno izloženi suncu”, pojasnio je Vranić.

Projekat rano otkrivanje raka dojke, grlića maternice i kolorektalnog Ca

S obzirom na to da je potpisan ugovor sa tri javne i četiri privatne zdravstvene ustanove koje će vršiti preventivne preglede u okviru pilot projekta „Rano otkrivanje raka dojke, grlića maternice i kolorektalnog Ca“ u zdravstvenom sistemu KS, Vranić je kazao da je interes građana ogroman.

“Javne ustanove su Opća bolnica, pežorativno rečeno Zavod za liječenje radnika u MUP-u i Zavod za liječenje žena i materinstva. Imamo i Al Tawil, Agram, Eurofarm i još jedna privatna ustanova”, naveo je Vranić i kazao je da ranije odziv bio jako malo i da je cilj da se mlađe i zdrave žene preventivno pregledaju.

Distribucija besplatnom HPV vakcinom za djevojčice i dječake već od 12 godina moguće je od početka augusta, najavio je Vranić, kada se okonča tenderska procedura.

Predstojeći Opći izbori

Vranić je na listi SDP za državni paralment a on to ne smatra bijegom od odgovornosti.

“Kada su u pitanju liste, niakda ne bih odbio svoju partiju”, pojasnio je Vranić.

Također, Vranić kaže da ukoliko postane državni parlamentarac neće postati profesionalni zastupnik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare