Vranić o mogućim razlozima 13 otkaza: Respiratori, uslovi rada, čuveno pismo

Vijesti 05. maj 202116:11 0 komentara
N1

Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo, rekao je novinarima da 13 anesteziologinja koje su dale otkaz u jednom danu na KCUS-u su jedne od najiskusnijih u ovoj zdravstvenoj instituciji.

Vranić je odgovarajući na pitanja novinara govorio o mogućim razlozima otkaza – odnosno da li je to vezano za slučaj respiratori koji su nabavljeni posredstvom firme Srebrena malina.

VEZANE VIJESTI

“Da li je vezano za respiratore – ne znam. Morate to pitati njih. Poštujući njihove stavove, oni su odlučili da oni neće ni o čemu govoriti osim putem svog pravnog zastupnika”, kazao je Vranić.

“Da li je u korelaciji sa uslovima rada u respiratornom centru KCUS-a, sami zaključite, ako je sve počelo od onog čuvenog pisma”, rekao je Vranić.

Ministar je kazao da će se u narednim danima izvršiti i optimizacija uslova u COVID dijelu Opće bolnice Abdulah Nakaš u Sarajevu.

Podsjećamo, Forto je kazao da 13 anesteziologinja prelazi u Opću bolnicu. Vlada KS će riješiti pravni status anesteziologa prelaskom u Opću bolnicu. Zavod će obezbijediti sredstva Općoj bolnici za plate.

Zatražena je i hitna smjena rukovodstva KCUS-a.

Detaljnije u vezanim vijestima. U prilogu pogledajte kompletnu pres-konferenciju Edina Forte i Harisa Vranića.

UŽIVO: Obraćanje Forte i Vranića zbog otkaza 13 anesteziologa na KCUS-u

Posted by N1 Bosna i Hercegovina on Wednesday, May 5, 2021

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!