Vremenska prognoza za petak, subotu i nedjelju

Vijesti 31. dec 202014:00 > 14:04 0 komentara
N1

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas vremensku prognozu za predstojeća tri dana, a kako je navedeno, u BiH se ne očekuje velika promjena vremena,

U petak u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, a na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Slabija kiša se očekuje uglavnom na području Hercegovine. Tokom noći na nedjelju širom zemlje će biti padavina. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno jaki udari juga su mogući na području Hercegovine, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, a na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom cijelog dana na području Hercegovine slabija kiša. U Bosni povremeno slabije padavine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, a na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!