Vrijeme danas: Naoblaka u drugom dijelu dana, snijeg će zahvatiti veći dio Bosne

Vijesti 23. jan 202207:44 > 09:12 0 komentara
F.Z. / N1

Jutros je pretežno oblačno u Krajini i dijelu centralne i sjeverne Bosne. U većem dijelu zemlje je pretežno vedro. Danas u Bosni postepeno naoblačenje prije podne. Uglavnom će padati snijeg, a u nizinama može padati i susnježica. U poslijepodnevnim satima slab snijeg može padati na sjeveru i istoku Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -16; Bugojno -13; Zenica -11; Sokolac i Tuzla -10; Sarajevo -9; Srebrenica -8; Doboj -7; Bijeljina i Livno -4; Banja Luka, Prijedor i Sanski Most -3; Gradačac -2; Bihać i Trebinje -1; Mostar 0; Neum 1°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951hPa, za 7hPa je veći od normalnog i raste.

Povezane vijesti

Ujutro i dio prijepodneva se za veći dio Bosne i Hercegovine prognozira pretežno sunčano vrijeme, izuzev područja Krajine i sjevera Bosne gdje će usljed većeg prisustva vlažnog zraka po nižim i srednjim nivoima atmosfere preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Na većem prostoru Hercegovine većinom pretežno vedro. Vlažan zrak po visini će napredovati iz smjera Krajine i Posavine prema centralnim i istočnim područjima Bosne te sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine, uvjetujući postepen porast oblačnosti do sredine dana.

Od sredine dana prema poslijepodnevu u Bosni i na sjeveru Hercegovine većinom pretežno oblačno vrijeme, a na prostoru Krajine i sjevera Bosne padat će snijeg. Krajem dana i navečer padavine se šire prema istoku, zahvatajući veći dio Bosne, izuzev krajnjeg sjeveroistoka zemlje. Na jugu Hercegovine veći dio dana pretežno sunčano. Vjetar umjerene jačine povremeno sa jakim udarima na sjeveroistoku Bosne, sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini bura. Jutarnja temperatura od -12 do -4, na jugu do 1, a dnevna od -3 do 3, na jugu do 8 ºC.

U Sarajevu ujutro i veći dio prijepodneva pretežno sunčano uz postepeno povećanje oblačnosti do sredine dana. Od sredine dana prema poslijepodnevu pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se prognozira krajem dana i tokom večernjih sati. Jutarnja temperatura zbog vedrije noći uslovljava izraženije hlađenje zraka, spuštajući živu u termometru do -9, a dnevna oko -3 ºC.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!