Vrijeme danas: Temperature ispod nule u BiH, razvedravanje u drugom dijelu dana

Vrijeme 24. jan 202206:57 > 16:08 0 komentara
F.Z./N1

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalno može padati slab snijeg na području Krajine, istočne i centralne Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti prije podne na sjeveru Hercegovine.

Ujutro i prijepodne se u centralnim, istočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne prognozira pretežno oblačno vrijeme. Na planinama centralne Bosne, na području Bihaća i većeg dijela Unsko-sanskog kantona zadržavanje vlažnijeg zraka za posljedicu ima slabo provijavanje slabog snijega. Na većem prostoru zapada, sjeveroistoka i sjevera Bosne sunčano uz malu oblačnost.

Povezane vijesti

Na jugu Hercegovine isušeni slojevi zraka snažnim sjeveroistočnim visinskim strujanjem uvjetuje pretežno vedro vrijeme. Usljed daljnjeg jačanja anticiklone sa sjeveroistoka postepeno se naoblaka smanjuje u centralnim i istočnim područjima Bosne od sredine dana, uvjetujući u drugom dijelu dana sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena do jaka, na momente i olujna bura. Jutarnja temperatura od -13 do -5, na jugu do 0, a dnevna od -6 do -1, na jugu do 5 ºC.

U Sarajevu u prvom dijelu dana pretežno oblačno vrijeme. Slab snijeg može provijavati u rano jutro nad okolnim planinama. Od sredine dana postepeno smanjenje oblačnosti, a u drugoj polovini dana djelomično vedro. Jutarnja temperatura oko -10, a najviša dnevna oko -6 ºC.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!