Vučić čestitao neustavni Dan RS: Za mir i blagostanje nastavljamo zajedno

Vijesti 09. jan 202315:42 1 komentar
TANJUG/RADE PRELIC

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku 9. januar, koji se obilježava kao Dan Republike Srpske, a koji je Ustavni sud u dva navrata proglasio neustavnim.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, on je Dodiku čestitao uz najbolje želje za napredak, mir i blagostanje svih građana.

„Dok istovremeno obeležavamo i dan Svetog Stefana, podsećamo se da se moć jednog naroda meri snagom njegovog jedinstva i nepokolebljivosti u očuvanju duhovnosti, jezika, pisma, identiteta, istorijskog i kulturnog nasleđa, a njegova veličina – negovanjem najviših moralnih i ljudskih vrednostii ideala, kao i spremnosti da svoje dobro podeli sa drugima“, naveo je Vučić.

On je istakao da “upravo takva Republika Srpska treba da ostane pokretač prosperiteta i temelj stabilnosti, uprkos svim izazovima.”

„Za mir i blagostanje nastavljamo zajedno da se borimo radom, znanjem, kreativnošću i dobrom voljom prema svima koji su spremni da iskreno prihvate pruženu ruku saradnje, kako bi ceo region krenuo putem napretka, na dobrobit svih građana koji žive na ovim prostorima“, rekao je Vučić.

On je naglasio da će „Srbija, kao i do sada, dosljedno podržavati sprovođenje odredbi Dejtonskog sporazuma, poštujući integritet Bosne i Hercegovine, kao i integritet RS u njenim ustavnim okvirima“.

„U takvim nastojanjima, kao i uvek do sada, Srbija će biti vaše najsnažnije uporište i oslonac, jer su veze koje nas spajaju, kao braću koja su kroz istoriju delila i dobro i zlo, neraskidive i večne“, rekao je predsjednik Srbije.

„Nek živi Republika Srpska! Neka živi Srbija!“, naglasio je u čestitki Miloradu Dodiku predsjednik Srbije Aleksanda Vučić.

Čestitka Ane Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić uputila je čestitku predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću.

„Povodom Dana Republike Srpske, u ime Vlade Republike Srbije i u svoje ime, Vama i građanima upućujem srdačne čestitke, uz najbolje želje za napredak i blagostanje Republike Srpske i srpskog naroda“, napisala je Brnabić.

Kako je saopšteno iz Vlade, Brnabić je izrazila uvjerenje da će u narednom periodu „neraskidivo prijateljstvo i obostrano razumevanje biti očuvano, na dobrobit srpskog naroda, ali i stabilnosti i prosperiteta na Balkanu“.

Opširnije o temi obilježavanja Dana RS – 9. januara koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim, pratite na našem Live Blogu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare