Vučić: Izaći ćemo sa konkretnim prijedlozima za razgovore sa Bošnjacima

Vijesti 27. jul 202113:47 5 komentara
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić (N1)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da "nametanje i oktroisanje odluka spolja nikada nije moglo da donese dobre rezultate".

Vučić je rekao da Beograd s pažnjom prati događaje i u Sarajevu i u Banjaluci i ocijenio je da je “atmosfera u BiH najteža od okončanja rata”.

“Ne ulazim ni u sve mere ni kontramere, to se dešava u jednoj drugoj zemlji, ali smo naravno, obavešteni, pratimo sve i ono što je izvesno to je da mi ne možemo da ostavimo Republiku Srpsku u ekonomskom i bilo kom drugom pogledu bez podrške Srbije”, rekao je Vučić.

On je naveo da se plaši da je atmosfera u posljednjih 26 godina, od okončanja rata, od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, najuzavrelija i najteža.

Nadam se da svi dobro razumeju da je mir prioritet i da moramo da razmišljamo o ekonomiji i o tome kako da živimo zajedno. Zato ćemo izaći sa konkretnim predlozima kako da razgovaramo u budućnosti sa Bošnjacima. Mi moramo da pokušamo da izgradimo sa njima bratske odnose“, smatra Vučić.

On je rekao da nije siguran da su “sve izjave bošnjačkih lidera iz Sarajeva u tome od velike pomoći, ali da je to druga stvar i naglasio da narodi moraju u određenom trenucima da donose važne istorijske odluke koje ne moraju uvijek da se dopadaju političarima”.

Vučić je najavio da će 4. augusta u Busijama, krajiškom naselju nedaleko od Batajnice, biti obilježena godišnjica progona srpskog naroda, te da će tog dana, vjerovatno, imati i susret sa rukovodstvom Republike Srpske sa kojim će, kako kaže, da razgovara o svemu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare