Vučić: Ne pada nam na pamet da razmišljamo o sukobima i ratovima

Vijesti 22. apr 202111:05 > 12:39 2 komentara
Screenshot N1

Rat je neprihvatljiv, rat je neprihvatljiv. Svako ko računa na to, neka ne računa nas. Mi rat nećemo voditi i ratom se ništa ne može da riješi, ali očigledno da oni misle da se mirom ništa ne može riješiti, kazao je danas tokom obraćanja predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je to kazao odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji za medije sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Njihovi ciljevi su ratni ciljevi. To je razlika između nas i njih. U tom pogledu pozivam na razgovore, koji treba da daju rješenje i odgovore na pitanja”.

Da jedni drugome ne pravimo smetnje, samo kumulativni razvoj Bosne može od Bosne da načini zemlju. Njihova ideologija je od ranije nama poznata, bivši reis-u-ulema je o tome govorio da jedino što Srbi ponesu sa sobom u Srbiju jeste zemlja na opancima, koje će navodno Drina oprati. Ja sam rekao da Srbi odavno hodaju u cipelama i ako odemo nećemo samo odnijeti zemlju na tim opancima i cipelama, nego ono što nama pripada. A nama pripada i u okviru BiH 49 posto teritorije“, dodao je Dodik.

Kaže da je predlagao niz zajedničkih projekata.

“Ja sam predlagao niz zajedničkih projekata, jedan od njih je i gradnja zajedničke HE između Kneževa i Travnika. S naše strane je sve urađeno, s njihove nema nikakve inicijative”.

Šta političari ostavljaju iza sebe?

Dodik je poručio da će se svaki političar prepoznati po tome šta ostavlja iza sebe.

Političari će se prepoznati po tome šta ostavljaju iza sebe. Mi ćemo ovdje u Banjaluci zajedno sa Srbijom izgraditi jedan most kao znak i povodom ovog dana na česmi koji bi trebao pomoći višoj integraciji grada“.

“Mi se bavimo nekim našim problemima i hvala još jednom, ne samo zbog ove pomoći, nego zbog uticaja. Ne želim ja da polemišem sa Bakirom Izetbegovićem niti dijelim s njim bilo šta. Ja ne dijelim s njim nikakve vrijednosti. BiH je podijeljena ne zato što ja to hoću, nego zato što je istorija tako učinila”.

Vučić: Ni pomisli o sukobima i ratovima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je također odgovorio na novinarsko pitanje kazavši:

Srbija želi najbolje partnerske odnose sa Bošnjacima i Hrvatima, ne samo sa Srbima. Ne pada nam na pamet da razmišljamo o sukobima i ratovima i ne smatram izjave koje idu u tom smjeru na bilo koji način odgovornim kao ni uvrede na račun drugih naroda.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare