Vučić: Nećemo provoditi nikakve sankcije protiv svog naroda

Vijesti 06. jan 202210:31 > 10:58 15 komentara
Instagram

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je sankcije koje su uvedene Miloradu Dodiku od strane SAD-a.

“Ja ću razgovarati sa srpskim članom Predsjedništva Miloradom Dodikom i sa predsjednicom RS-a Željkom Cvijanović.

Riječ je o veoma komplikovanim stvarima koje nisu za hitnu i hitru reakciju posebno brzopletu, ovo donosi brojne izazove ne samo za Republiku Srpsku već i za Republiku Srbiju, ono što mogu u jednoj rečenici da kažem prije svih naših analiza i promišljanja o budućem ponašanju i razgovora sa predstavnicima srspkog naroda.

To da Srbija svakako nije ni srećna niti misli da je riješenje u sankcijama i nema nikakave sumnje da se Republika Srbija ni u jednoj jedinoj tački neće usaglasiti već ni na koji način neće provoditi sankcije protiv svog naroda pripadnika svog naroda i predstavnika srpskog naroda u Bosni i Hercegovini“, kazao je Vučić.

Još je komentarisao  “pritisak na medije i medijske slobode”.

Što se tiče pritiska na medije i gašenja medijskih sloboda i stavljanje jednog medija pod sankcije to je užasna odluka, imat ćemo mnoga pitanja za američku administraciju oko nekih drugih medija i veza sa kriminalom i korupcijom za koju nam se čini da je nemoguće pružiti adekvatan odgovor, ali ćemo to ostaviti za vrijeme neposredno poslije Božića Jučer sam naravno razgovarao i sa g. Dodikom i sa gđom Cvijanović i nastavit ćemo razgovore i u danima koji su pred nama, uskoro ćemo se i vidjeti“, kazao je Vučić.

Podsjetimo, SAD jučer su uvele sankcije Miloradu Dodiku, Milanu Tegeltiji, Mirsadu Kukiću i Alternativnoj televiziji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare