Vučić se vratio u devedesete: Sraman komentar o muralu Ratka Mladića

Vijesti 11. nov 202109:13 8 komentara
EPA/OLIVER BUNI

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nikad se nije odrekao svoje političke prošlosti, a iz godine u godinu, kako se učvršćivao na vlasti, radikalska priroda šefa srpske države sve više je izbijala na površinu. Najnoviji primjer toga bila je državna odbrana murala Ratku Mladiću i njegova reakcija na pitanje da li će kao prvi čovjek države inicirati da se mural ukloni.

Nije mnogo ljudi vjerovalo te 2007. godine da će tadašnji generalni sekretar SRS, koji je lijepio natpis Bulevar Ratka Mladića preko imena Bulvera Zorana Đinđića, doći jednog dana u poziciju da odlučuje o svemu u državi, piše Nova.rs.

Doduše, niko nije očekivao i da će u međuvremenu ukrasti proevropsku politiku svojih konkurenata, da će presvući radikalsku odoru i zamijeniti je tada još uvek manje gadnom – naprednjačkom.

Prevara birača i javnog mnjenja bila je uspješna. Radikal je došao na vlast, uspio je da preuzme sve poluge moći u zemlji, postavši tako čovek koji odlučuje aposlutno o svemu. On pomijera brda, crta puteve, dijeli državni novac, polaže kamen temeljac i gdje treba i gdje ne treba, zna sve toponime u zemlji, određuje ko će dobiti kanalizaciju, a ko trafostanicu… Praktično sve u zemlji nastaje i nestaje na njegovu incijativu.

Jedino što nije u stanju da inicira je uklanjanje murala s jedne zgrade na Vračaru. Tad se naprasno sjeti da ipak postoji neko drugi ko je nadležan za to, da u ovoj zemlji postoje institucije i da bi one trebalo da rade svoj posao.

“Odakle vam pravo da kritikujete bilo koga, da odlučuje ko će kakve grafite i ko će kakve murale da pravi? Zna se koji su organi za to nadležni, šta je skupština stanara, zna se ko o tome donosi odluke. Ali to je ta vrsta bezobzirnosti prema sopstvenoj zemlji u kojoj je važno sve najgore o sopstvenom narodu i državi reći”, rekao je Vučić

Ne, predsjedniče. Vi ste ti koji pokazujete bezobzirnost prema sopstvenoj zemlji odlukom da čuvate ovu sramotu. Vi našu državu brukate pred svijetom i šaljete lošu poruku piše Nova.rs

I da se ne lažemo – svi znamo da vam nije problem da uklonite mural i da bi se naš vaš mig istog trena dogovorili komunalna inspekcija i predstavnici skupštine stanara i nadležni na opštini Vračar i da bi u roku od odmah nestao mural. Čak bi Vesić lično došao da ga prekreči.

Problem je što vi ne želite to da uradite, jer nikad niste mogli da pobjegnete od onog čoveka koji je na zgradi nekadašnje televizije B92 lijepio natpis Bulevar Ratka Mladića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare