Vučićevi mediji u Srbiji napali Hadžihafizbegovića zbog izjave na N1

Vijesti 17. dec 202111:53 > 12:50 10 komentara
N1

Proslavljeni bh. glumac Emir Hadžihafizbegović gostovao je u emisiji Novi dan na N1 televiziji prije mjesec dana. Snimka su se jučer prisjetili režimski mediji u Srbiji objavljujući dio gostovanja kao poziv na rat.

Tokom gostovanja gospodin Hadžihafizbegović se u svom stilu se osvrnuo na političku situaciju u BiH, poteze političara u RS i reakcije na te poteze u Federaciji BiH.

Poziv na rat, kako to režimski mediji u Srbiji opisuju bila je ova izjava:

Vi dobijete šlagort od nekoga ko stalno najavljuje ocepljenje, ko bi Potočare pripojio Srbiji, ko bi Prijedor, Zvornik, Foču i sve te gradove gde je nepresuđen genocid kad vam stalno poručuju da bi oni to poneli u novu državu onda je sasvim logično da kao učesnik u onom ratu, vi odgovorite da ćemo opet braniti Bosnu i Hercegovinu”. 

Gorica Dodik kćerka člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika na svom je Twitter profilu podijelila jedan od linkova koji lažno optužuju Hadžihafizbegovića.

Ovaj “čovjek” konstantno pljuje po Srbima i ne krije mržnju, ne libi se da poziva rat, a i dalje gostuje na pojedinim medijima u Srbiji i cijene ga kao umjetnika. Strašno” napisala je Gorica Dodik.

Gostovanje kojeg su se naprasno prisjetili režimski mediji pogledajte u videu:

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare