Vukanović: Bakir je trgovao s Dodikom, prodao je državu

Vijesti 15. dec 202120:34 > 21:493 komentara

Nebojša Vukanović, poslanik u NSRS, kazao je kako su Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović "osovina koja melje državu". Za Dodika je naveo kako je "hrvatski igrač", a Izetbegovića optužio da je trgovao s Dodikom državnom.

“On (Dodik,op.a.) je jedno veliko zlo zajedno sa svojim pobratimima i koalicionim partnerima. Uživao sam u emisiji kada vam je gost bio Bakir Izetbegović i kako se preznojava na par pitanja. Isto se ponaša kao Dodik, samo u rukavicama. Dodik, Čović i Bakir su osovina koja melje ovu zemlju. Ali je Dodik najesktremniji”, rekao je Vukanović u Pressingu.

Dodika je nazvao “hrvatskim igračem” i naveo kao primjer izjavu hrvatskog ministra vanjskih poslova Grlića-Radmana u kojoj kaže da su ” sankcije Dodiku udar na hrvatske interese”.

“Ja godinama tvrdim da je on hrvatski igrač. Danas jedan do najekstremnijih desničara Škoro kaže ‘nažalost, Dodik je mnogo veći zastupnik hrvatskih interesa nego Čović'”, rekao je Vukanović.

Čovića je opisao kao obazrivog i da ima “tipično ponašanje hrvatskih političara – sa svima lijepo, ni sa kim iskreno”.

“Dodik govori ono što mu odgovara. O Komšiću govori da je nelegitiman, a onda s ljudima iz DF-a slavi pobjedu u Prijedoru jer su mu pomogli. To je neki dogovor između njega i Bakira. Bila je vrlo mala izlaznost. Zanimljivo je da Bošnjaci nisu glasali. Šta je vrhunski patriotizam? Ko je bolji za BiH, ja ili Bakir? Bio sam ponosan dok je Bakir trgovao sa Dodikom i prodao državu. Recimo na GP Prača da državni prelaz ode u ruke privatnika bliskom SNSD-u. Sto miliona KM. Ja, Jelena i ostali poslanici smo spriječili da UIO ne proda. To što je Bakir uradio za Millbauer, posao od 120 miliona? Neka Adil Osmanović izađe i kaže šta je radio kada je posjetio tu firmu. Je l’ tako branite BiH? A onda s Dodikom postignete ‘deal'”, rekao je Vukanović.

Na Izetbegovićevu izjavu da moraju imati koalicione sporazume, kazao je: “Mora tako biti kada ste slični, korumpirani i vodite računa samo o ličnim partijskim interesima i među njima nema suštinske razlike”.

Komentirao je i uvrede koje je Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, uputio na račun Šefika Džaferovića, člana Predsjedništva BiH i Izetbegovića.

“Mene je lično sramota, neću da štitim Šefika Džaferovića, ali pogledajte kakav je ugled ove zemlja ako predsjednik susjedne zemlje svog kolegu zove udbašom, a Bakira Hasan-begom. I to prolazi. Vi nemate ugled. Mislite da to meni može Milanović ili Plenković reći? Ako ste ponizni, korumpirani i ljudi vas imaju u šahu, onda morate raditi pod pritiskom kako kažu. Ako ste čisti, imate podršku svog naroda, niko vas ne smije udariti”, zaključio je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar