Vukanović: Dodik najavio sastanak sa Schmidtom na Jahorini, klopka za opoziciju

Vijesti 05. aug 202112:58 > 13:34 2 komentara
N1

"Milorad Dodik sprema zamku opoziciji u RS. Najavio je sastanak sa Schmidtom, visokim predstavnikom kojeg ne priznaje, na Jahorini i rekao da će otići tamo skupa s opozicijom", rekao je opozicioni poslanik u NSRS Nebojša Vukanović.

Kazao je kako je “Dodik upao u njegovu zamku” i da je vrijeme da ga “skinu s vlasti”.

“Kada sam predlagao Dodiku da poštuje odluke i kada me poslušao i predložio ono što sam od njega tražio – da ne krši Dejton već da prekine odlučivati u zajedničkim institucijama i prekine odnos s visokim predstavnikom, to je bila klopka u koju je upao. Znao sam da će biti pod velikim pritiskom i da je samo pitanje dana kada će posustati i pogaziti i da to iskoristimo za njegov konačan kraj te da potpuno demaskiramo priču o njemu kao velikom Srbendi i patrioti. Jasno je da je pitanje dana kada će Dodik ponovo da ponizi NSRS i odluke koje su donesene na Posebnoj sjednici, a koje sam predložio”, rekao je Vukanović u videu.

Naglasio je kako “ne vidi nijedan razlog zbog kojeg bi opozicija išla s Dodikom na sastanak jer bi mu tako dala ali bi njegovu izjavu”.

“To bi bila užasna greška, bilo kakva koncentraciona vlada. Mi smo dva različita svijeta. Ili mi ili on. Najveći neprijatelj RS i srpskog naroda je režim Milorada Dodika. Interes je da, ne samo njega skinemo s vlasti već da demontiramo nakaradni korupcionaški sistem koji iz temelja razara RS, BiH i naše društvo. Otići na Jahorinu, na taj sastanak predstavljao bi katastrofu za opoziciju kao i pravljenje bilo kakve vlade s Miloradom Dodikom. On treba da kusa čorbicu koju je sam skuhao”, rekao je Vukanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare