Vukanović Dodiku: Ako si Srbin i patriota smijeni Durakovića

Vijesti 30. jul 202111:11 7 komentara
N1

Ukoliko je član Predsjedništva Milorad Dodik Srbin i patriota treba da prekine koaliciju i smijeni Ćamila Durakovića sa pozicije predsjednika Skupštine Srebrenice smatra poslanik u NSRS Nebojša Vukanović, a sve zbog krivične prijave koju je Duraković podnio protiv novinara RTRS-a Branimira Đurića, a na osnovu odredbi zakona o zabrani negiranja genocida. Ranije danas i Ujedinjena Srpska zatražila je Durakovićevu smjenu.

Obraćanje člana Predsjedništva Milorada Dodika, u kome se osvrno na rad BN televizije, nazivajući je “antisrpskom i lažljivom uz konstataciju da će “Srbi vjerovatno morati da preduzmu neke akcije protiv njih” sutra može imati nesagledive poslijedice poručio je nekadašnji novinar BN Televizije, a danas opozicioni poslanik u NSRS Nebojša Vukanović.

“Sto puta sam ga upozoravao, nemoj da takav jezik koristiš i da koristiš jezik mržnje. Doći će neko na ulici napašće snimatelja, novinara, vidjeće mikrofon, reći će jesi li ti Bakir izdajnik? Jesi li ti poturica? Opaliće mu šamar, udariće ga”, poručio je Vukanović uz konstataciju da takve stvari neko mogu dovesti do nasilja.

Vukanović je potcrtao da je “besmisleno slati ovakve poruke u momentu kada poziva na svesrpsko jedinstvo”. Uz to, ovaj opozicionar tvrdi da se radi “o krizi koja je dogovorena sa visokim predstavnikom Valentinom Inckom”.

“Ne bi ove krize bilo da on to nije dogovorio sa Inckom, jer njemu i Bakiru to najviše odgovara. Ako je Srbin, ako je patriota neka raskine koaliciju sa SDA u Srebrenici, i neka pošalje poruku Ćamilu Durakoviću zbog novinara. Ako već štiti novinara RTRS-a Branimira i ako se protivi toj prijavi”, rekao je Vukanović.

Predsjednik skupštine Srebrenice Ćamil Duraković podnio je krivičnu prijavu protiv novinara RTRS Branimira Đurića zbog negiranja genocida na društvenoj mreži twiter. Ranije danas i Ujedinjena Srpska Nenada Stevandića zatražila je smjenu Durakovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare