Vukanović: Nema opravdanja za Schmidtov postupak

Vijesti 13. apr 202213:30 > 13:31 6 komentara
N1/ F.Z.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović i Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković komentarisali su odluku Christiana Schmidta da iskoristi bonske ovlasti i suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini koji treba stupiti na snagu u RS, takođe osvrnuli su se i na današnji sastanak visokog predstavnika sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Trebamo da vidimo kakvi će biti rezultati večerašnjeg satanka Schmidta i Vučića. Nikada nisam bio blagonaklon na intervecionaziam stranaca. Smatram da trebamo biti samostalni i suverena zemlja, a ne da budemo protektorat međunarodne zajednice. Zakone i sve odluke treba da donose izabrani narodni predstavnici u Parlamentu, a ne da ih neko nameće sa strane tako da nema nikakvog opravdanja na postupak Christiana Schmidta.” kazao je Vukanović.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković prokomentirao je da je što se njega tiče Schmidt danas u turističkoj posjeti Beogradu.

“Šta mjere ili potezi visokog predstavnika mogu da tangiraju druge zemlje? Te druge zemlje nemaju visokog predstavnika. Sve dok BiH ima visokog predstavnika ona nije suverena i ona neće biti suverena, Gospodin Schmidt će biti visoki predstavnik u BiH kada ga potvrdi Savjet bezbjednosti onako kako je predviđeno Ustavom BiH koji se zvo Daytonski sporazum.” kazao je Višković

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare