Vukanović: Sin Dodikovog vozača Dobrivoja je kandidat SDP-a

Vijesti 20. jun 202213:33 > 13:33 1 komentar
N1

Nebojša Vukanović, narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) govorio je i o sporazumu u Briselu za koje je okrivio vladajuću koaliciju te dodao da je to jip jedna kapitulacija. Govorio je i o saradnji SNSD-a sa SDA, ali i SDP-om budući da je naveo da je sin vozača Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine kandidat SDP-a za predstojeće Opće izbore pri tome misleći na Vojina Mijatovića.

“Na posebnim sjednicama ne pričamo o suštinskim i egzistencijalnim temama već vi glumite nekakve Srbende pa ste tako pričali o otcjepljenju, osnivanju Vojske RS, da ćemo biti država u državi pa se tako desi sporazum u Briselu za koji su zaslužni izdajnici iz vladajuće koalicije, a kojim se ukida Dom naroda, a koji je ključna stavka za Srbe i Hrvate u Dejtonskom sporazumu. Izdaju i kapitulaciju pokušavate prikriti tako što ne kažete Bošnjaci, već kažete muslimani”, kazao je Vukanović.

Dalje je poručio da su “provaljeni” te da više ne mogu igrati samo sa SDA i Bakirom Izetbegovićem već i sa SDP-om.

“Ne igrate samo sa SDA, već sad i sa SDP, zamislite sin od vozača Milorada Dodika Dobrivoja sad postao kandidat ispred SDP-a i ovdje priča neku građansku priču. Bilo bi dosta građana u Banjaluci koji bi pričali neku građansku priču, ali kada su govorili o ukidanju entiteta morali su pobjeći iz Banjaluke. Ali vaš gospodin Mijatović iz SDP-a, čije ime ne želim spomenuti, a i svi znaju da je sin vozača Milorada Dodika, priča tu neku priču i sve mi se to gadi, ne mogu se više osvrtati na te vaše izdaje i politikanstvo. Igrat na svaku loptu, idete u Tursku pa se ljubite, idete u Brisel i tu ste manji od makovog zrna pa kažete da ćete na sve pristati samo da vam daju četiri godine (mandata op.a.), pa čak će se ući i u NATO. Pa se nakon toga ode u Rusiju i kažete izvini Vladimire (Putin op.a.) ja sam morao, daj mi malo gasa i fotografišete se s njim i posljedice tih fotografija je kuća člana Predsjedništva BiH (Milorad Dodik op.a.) u Sankt Petersburgu, a građani od svega toga nemaju ništa”, poručio je Vukanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare