Vulin: Džaferović je dželat BiH i mira

Regija 31. aug 202116:11 18 komentara
Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin (N1)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin komentarisao je zahtjev člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića upućen novom visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Christianu Schmidtu da smijeni člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, te rekao da je "Džaferović pokazao lice dželata BiH i mira, jer niko nije uradio više na destabilizaciji zemlje od njega".

Vulin je upozorio međunarodnu zajednicu da će “biti odgovorna za buduće događaje u BiH ukoliko hitno ne zaustavi napade na srpske predstavnike i ne zaštiti dejtonski poredak”.

“Pokušaj oduzimanja prava Srbima u Republici Srpskoj da odlučuju sami o sebi i da imaju svoje izabrane predstavnike je potez koji dovodi u pitanje samo postojanje BiH i ugrožava mir u cijelom regionu”, ukazao je Vulin u saopštenju za javnost.

On tvrdi da “Srbija neće ostaviti Republiku Srpsku i Srbe u BiH bez zaštite i podrške”, kao i da “ne snosi nikakvu odgovornost za posljedice Džaferovićeve huškačke politike”.

Džaferović je rekao danas da očekuje da međunarodna zajednica, odnosno Christian Schmidt, pomogne da profunkcioniše BiH, uključujući i smjenu Milorada Dodika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare