Vulin: Niko neće da pusti suzu za crnim maramama srpskih majki

Vijesti 12. jul 202213:31 2 komentara
N1

U Zalazju se obilježava 30 godina od stradanja 69 srpskih civila i vojnika na Petrovdan 1992. godine u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni. Na obilježavanje je došao i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin je rekao da je danas došao da obilježi stradanje srpskog naroda u srebreničkom kraju.

“Neće doći predstavnici međunarodne zajednice i ovdje su samo Srbi. Srpski bol ne zanima nikoga, niko se ne okreće i za crnim maramam srpskih majki, niko neće da pusti nijednu suzu. Koliko je Srba potrebno da bude ubijeno i da na njihovom grobu treba da se pojavi neko ko nije Srbin. Ja razumijem suze bijelih marama. Koliko iskopanih očiju sudije Ilića je potrebno da se osudi jedan Naser Orić. Na to nam niko nije dao odgovor i zato se mi sjećamo. Iza mene su dva spomenika u dva rata, da ne bi bilo trećeg spomenika, ne smijemo da zaboravimo”, rekao je Vulin.

Ranije su porodice žrtava obišle groblja i pomolile se za svoje najmilije.

Podsjetimo, Sud BiH je oslobodio Nasera Orića i Sabahudina Muhića od svih optužbi 30. novembra 2018. godine.  Drugostepeno vijeće Suda Bosne i Hercegovine je teretilo Nasera Orića, bivšeg komandanta Armije RBiH u Srebrenici, i Sabahudina Muhića, koji su optuženi da su 1992. u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili tri zarobljenika srpske nacionalnosti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare