Vulin odgovorio Dunoviću: Govori o RS ono što mu SDA kaže

Vijesti 21. jul. 202113:43
Podijeli:
Izvor: N1

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da mu je žao što potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović "govori o Republici Srpskoj ono što mu SDA kaže."

Povodom Dunovićeve izjave da Vulinu “nije jasno da Republika Srpska nije i ne može biti država”, ministar unutrašnjih poslova Srbije ističe da mu je još više žao što Dunović funkciju potpredsjednika FBiH ne koristi tako što pomaže Srbima u tom entitetu.

VEZANA VIJEST

“Bar da je podigao spomenik poklanim sarajevskim Srbima na Kazanu, pa da mu se oprosti sve što je rekao i sve što nije uradio”, istakao je Vulin.

Vulin ocjenjuje da ima istoričara koji smatraju da je zlatno doba Balkana bilo u vrijeme Otomanske imperije kada je jedan Srbin bio veliki vezir, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Vulin: Tužan sam što govori o RS kao da je napustio veru i narod

“Istina, za to je morao da se poturči i napusti veru i narod. Radujem se što gospodin Dunović nije morao da promeni veru, ali sam tužan što govori o Republici Srpskoj kao da jeste”, dodao je Vulin.

Dunović je u svom saopštenju pozvao Vulina da BiH “ostavi na miru” i ocijenio “zabrinjavajućim” što sa pozicije ministra unutrašnjih poslova Srbije “danima upućuje opasne izjave spram BiH”, te da “spominjanje `srpskog svijeta` nije ništa drugo nego priča o `velikoj Srbiji`”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar