Vulin u Zvorniku: Danas pokazano da između Srba ne može biti granica

Vijesti 05. nov 202112:08 > 12:11 4 komentara
N1

Vježba "Sistem 2021" održava se širom Srbije, sa 8.000 učesnika na više od 50 lokacija, a jedan dio vježbe održan je i u Zvorniku, gdje se nalazi i reporter N1 Azur Delić.

Na obali rijeke Drine između Loznice i Malog Zvornika danas je održana operativno-taktička vježba zaštite i spasavanja “Sistem 2021” u kojoj je učestvovalo i 50 pripadnika Uprave civilne zaštite Republike Srpske sa osam čamaca.

Vježbi su prisustvovali predsjednik Vlade bh. entiteta RS Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač i direktor Policije RS Siniša Kostrešević, a iz Srbije ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Zahvaljujem se što je današnjom vježbom pokazanao da između Srba ne može i ne treba da bude granica i da smo posebno tu jedni za druge, kad god treba i gdje god treba. Vježbu ocjenjujem sa vrlo dobro. Zahvaljujem se svima i vježba je završena“, rekao je Vulin danas u Zvorniku.

Kako je navedeno, riječ je o najvećoj vježbi u posljednjih 30 godina sa 8.000 učesnika.

Osim Specijalizovane jedinice spasavanja na vodi, pripadnici Republičke uprave civilne zaštite učestvuju sa logističkim i dron timom.

N1
N1
N1
N1

Današnja vježba kod Loznice na Drini je pokazala prekograničnu saradnju u zajedničkoj akciji spašavanja u vodi i sa obale u kome su učestvovali pripadnici sektora za vanredne situacije, MIP-a, Žandarmerije, helikopterske jedinice MUP-a, Crvenog krsta Srbije i Republike Srpske kao i Uprave za civilnu zaštitu RS uz sadejstvo Ruskog humanitarnog centra u Nišu, javio je RTS.

Navedeno je da je vježba prikazala spremnost svih službi u situaciji poplava na Drini i da evakuišu stanovništvo sa jedne na drugu obalu ali i da spase ljude koji su se našli zarobljeni u bujici.

Tom prilikom korišteni su i motorni čamci, helikopteri kao i bespilotne letjelice.

Vremenski uslovi u Loznici tokom vježbe bili su slični onim prilikom elementarnih nepogoda što je izvođenje vježbe učinilo još realnijom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare