“Za Dodika sam nelegitiman, njegov fašizam će biti poražen”

Vijesti 30. jun 202217:25 5 komentara
Milan Dunović / N1/F.Z.

Potpredsjednik Demokratske fronte Milan Dunović naglasio je u saopćenju za javnost da je Demokratska fronta (DF) građanska stranka te dodao ‘Dodikov fašizam će biti poražen’.

“Nacionalizam nama, za razliku od njega, nije blizak. Mi nastavljamo borbu za građansku državu, a fašizam svake vrste će uskoro biti poražen. Za Dodika smo ja, i slični meni, odavno već “nelegitimni”, redovno smo i lažna građanska stranka. No, dostigli smo u njegovim očima i novi nivo: obilježeni smo opasnim nacionalističkim, muslimanskim pulsom. Njegov bijes i nesuvislost zaključivanja, potvrđuje ispravnost našeg puta”, naglasio je Dunović.

Potpredsjednik Demokratske fronte Milan Dunović tako je reagirao na izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da se, kako se ističe u saopćenju za javnost Demokratske fronte, u lažnim građanskim partijama u Federaciji BiH krije “opasan nacionalistički muslimanski puls”.

“Prema njegovim riječima, upravo u lažnim građanskim partijama krije se opasan nacionalistički muslimanski puls, što su u praksi dokazivali i članovi SDP-a i DF-a Željka Komšića, do partija koje se danas predstavljaju ljevicom”, saopćeno je iz Demokratske fronte.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare