“Za stanje u BiH kriv Čović, Dodik Hrvate zastupa bolje od njega”

Regija 15. dec 202122:28 > 22:29 4 komentara
Milorad Dodik i Dragan Čović
Dragan Čović i Milorad Dodik (N1)

Miroslav Škoro, nezavisni saborski zastupnik iz Kluba Suverenista i bivši predsjednik Domovinskog pokreta na N1 televiziji govorio je o pitanju Hrvata u Bosni i Hercegovini zaključivši kako član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik "bolje zastupa hrvate" od lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića.

Škoro je za ono što se događa u BiH rekao je da mu se ne sviđa.

“Imamo staru narodnu koja kaže ‘igra medo kod komšije’. Čini mi se da živimo u zemlji gdje vanjska politika nije toliko velik prioritet. Političari se njom ne bave jer se time ne dobivaju izbori. A trebali bi jer je bitna, posebice geostrateški položaj Hrvatske je takav da bi se trebali baviti njime. Sve što se događa je žalosna priča za Hrvate u BiH. S druge strane, imamo neke međunarodne obveze, Dayton je potpisan, usudio bih se reći da su Hrvati u BiH najlošije prošli po Daytonu i mislim da bi se trebao mijenjati”, rekao je Škoro i dodao da misli da su sve strane spremne za to, ali svaka gleda svoje.

Saborski zastupnik je zatim govorio o Dodiku.

“Svi vidimo da hrvatska komponenta nema jednakopravnost kao druge dvije. Mislim da bismo trebali tražiti koliko i drugi. BiH bez Hrvata ne može biti ono što BiH jest. Trebamo tražiti ono što imaju Bošnjaci. Trenutno nemamo ni svog člana Predsjedništva. Nisam i mislim da nitko ne može biti zadovoljan radom Dragana Čovića dok je on bio član Predsjedništva. Posljedica njegovog djelovanja je stanje koje imamo, a rekao sam da tim stanjem ne možemo biti zadovoljni”, dodao je Miroslav Škoro.

“Hrvatskog naroda u BiH je malo i ta tragična priča će se nastaviti. Iseljavat će se i dalje, a nemjerljivo je koliko Hrvati iz BiH doprinose životu Republike Hrvatske, počevši od sporta i kulture pa nadalje. Milorad Dodik definitivno ne doprinosi svojim ponašanjem. Iako mi se čini da nekad bolje zastupa interese hrvatskog naroda nego Čović. On to ne radi jer je to njegov interes, nego je ovo kolaterala njegovog interesa”, rekao je Škoro.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare