Za vikend punkt za vakcinaciju u tržnom centru Grand Centar Ilidža

Vijesti 16. nov 202114:37 > 14:42
Podijeli:
Izvor: Anadolija

U sklopu pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv Covid-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo organizirao je akciju "Vakcinacija prema građanima". Prošlog vikenda, na punktu u SCC-u i Bingo City Centru vakcinisane su 754 osobe. Od početka ove akcije vakcinisano je 1.437 osoba.

“Zbog velikog odziva naših građana, ovaj vikend odlučili smo formirati punkt u tržnom centru Grand Centar Ilidža”, su stoji u saopštenju.

Onima koji odluče svoju vakcinaciju obaviti u ovom centru ovog vikenda, na raspolaganju će biti prve doze vakcina Moderna, Pfizer i Sinopharm. Vakcinacija će trajati od 10-14 sati.

“Naglašavamo da se druga i treća doza neće aplicirati na ovim punktovima, nego u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo, u skladu sa preporukama Kriznog štaba MZ KS”, navodi se.

“S obzirom na to da se ova akcija pokazala uspješnom, odlučili smo da se približimo građanima svih dijelova Kantona Sarajevo”, saopštili su.

Bitno je naglasiti da su ove punktove posjećivali najviše mladi ljudi, kao i da su vakcinisane sve starosne kategorije. Vakcinisana su i djeca starija od 12 godina uz saglasnost roditelja.

Osim na punktovima u tržnim centrima, građani Kantona Sarajevo vakcinaciju i revakcinaciju mogu obaviti na punktovima u domovima zdravlja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, a prvenstveno obavezna maska i održavanje distance u zatvorenom prostoru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar