Za vikend punktovi za vakcinaciju u tržnim centrima Bingo i SCC

Vijesti 11. nov 202111:25 > 12:05 1 komentar
Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo

Tokom vikenda u Sarajevu bit će postavljeni punktovi za vakcinaciju u tržnim centrima Bingo City Center i Sarajevo City Center.

U sklopu pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv Covid-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva KS organizirao je akciju “Vakcinacija prema građanima”. Prošlog vikenda, na punktu u SCC-u vakcinisane su 683 osobe.

“Zbog velikog odziva građana, ovaj vikend smo odlučili formirati punktove u dva tržna centra – Sarajevo City Centar i Bingo City Center”, navodi se u saopštenju.

Onima koji odluče svoju vakcinaciju obaviti u ova dva tržna centra ovog vikenda, na raspolaganju će biti prve doze vakcina Moderna, Pfizer i Sinopharm. Vakcinacija će trajati od 10-14 sati.

“Naglašavamo da se druga i treća doza neće aplicirati na ovim punktovima, nego u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo, u skladu sa preporukama Kriznog štaba MZ KS”, pojašnjeno je.

“Na ovaj način želimo građanima omogućiti još lakše obavljanja vakcinacije, a izabrali smo prostor tržnog centra jer se tu bilježi najveći broj okupljanja, posebno kada je riječ o danima vikenda”, naveli su.

“Bitno je naglasiti da su ovaj punkt posjećivali najviše mladi ljudi, ali vakcinisane su sve starosne kategorije. Vakcinisana su i djeca starija od 12 godina uz saglasnost roditelja”, saopćeno je.

Osim na punktovima u tržnim centrima, građani Kantona Sarajevo vakcinaciju mogu obaviti na punktovima u domovima zdravlja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, a prvenstveno obavezna maska i održavanje distance u zatvorenom prostoru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare